“Het is een ‘stamboom-in-beeld’ geworden, wat een waardevol bezit”

 

 

De waarheid boven tafel

 

"Mijn vader was een buitenechtelijk kind. Dat is altijd verzwegen, wisten wij veel dat Tante Mies eigenlijk onze oma was? Voor zijn dood zou hij ons uitleggen hoe het zat. Het zijn boeiende memoires geworden, met foto’s en andere documenten. En precies op tijd af: drie maanden later overleed hij."

 

Tobias

bekijk >

Memoires, een schot in de lucht, beeldenvertellen


 

Wat ons bindt

 

"Toen ook mijn moeder overleden was, zocht ik een manier om de band tussen ons, broers en zussen, op een andere manier zichtbaar te maken. Het werd een fotoboek over onze jeugd op de boerderij. Een prachtig tijdsbeeld en een bron van verhalen voor onze kinderen en vrienden."

 

Ineke

bekijk >

Familiealbum, terug in de tijd, beeldenvertellen


 

Van je vrienden moet je het hebben

 

"Natuurlijk is je familie belangrijk, daar liggen je roots. Maar in het dagelijks leven deel ik lief en leed vaker met vrienden en vriendinnen dan met broers, zussen of ouders. Die vrienden wil ik niet vergeten. Nu zijn ze vereeuwigd, door middel van foto’s en teksten die alleen zij zo konden schrijven."

 

Fenna

bekijk >

Jubileumboek, beeldenvertellen


 

Oma, wie is onze opa?

 

"Mijn man is 10 jaar geleden overleden en heeft zijn kleinkinderen nooit gekend. Toen de oudste vragen begon te stellen besloot ik om een boek over hem te maken. Een aangrijpende klus die ik zonder hulp niet had kunnen klaren. Elk kleinkind krijgt op zijn 5e verjaardag een exemplaar. Zo is mijn man toch nog een beetje bij zijn kleinkinderen."

 

Titia

bekijk >

Jubileumboek, beeldenvertellen


 

Eindelijk weer gespreksstof

 

"In het verpleeghuis zat moeder vaak maar stilletjes voor zich uit te kijken. Totdat we op het idee kwamen om een prentenboek te maken over het dorp waar zij is opgegroeid. Een schot in de roos: ze neemt het overal mee naartoe en vertelt honderduit aan haar verzorgers en medebewoners."

 

Carolien en zussen

bekijk >

herinneringsboek, beeldenvertellen


 

Houvast als niets meer zeker is

 

"De diagnose zette alles op losse schroeven. Het hielp me om mijn gedachten op te schrijven, in de vorm van korte gedichten. Ineke heeft daar een mooie bundel van gemaakt. Het gaat nu weer goed met me, maar dit boekje zal voor mij altijd van onschatbare waarde blijven."

 

Sini

bekijk >

gedichtenbundel, borst op bestelling


 

Welopgevoede meisjes

 

"Je kunt anderen niet echt uitleggen hoe het is om op een kostschool op te groeien. Dus wilde ik de meiden van toen graag nog eens terugzien. Het werd een onvergetelijke dag. Zo’n moment wil je koesteren, zulke verhalen wil je voor altijd vastleggen. Dat is nu gebeurd: herinneringen zijn opgeschreven, foto’s zijn uit oude dozen opgediept… in één woord: geweldig!"

 

Janneke

bekijk >

reuniboek Coeli, welopgevoede meisjes, beeldenvertellen


 

De tijd vliegt

 

"Het is een cliché maar waar: voor je het weet staat je kind op eigen benen. Voor ons was het eindexamen het einde van de kindertijd van onze zoon. Dus hebben we die hele periode vastgelegd in woord en beeld: een prachtig verslag van een prachtige fase uit zijn én ons leven."

 

Laura & Marc

bekijk >

Familiealbum, de tijd vliegt, beeldenvertellen